Vepřová játra čajového mistra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej sůl 2 ks velká cibule mletý pepř 300 g vepřová játra 1 ks malá mrkev 0.5 lžičky zelený čaj
Postup Vepřová játra čajového mistra recept
Postup přípravy receptu
-
K tomuto receptu budeme potřebovat kvalitní zelený čaj. Čaj zalijeme horkou vodou a po 2 minutách slijeme, rozvinuté lístky necháme okapat a nesakáme nadrobno. Játra nakrájíme na menší plátky a opepříme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme. Plátky cibule nakrájíme tak, aby byly přibližně stejně velké jako kousky jater. Na pánev odlijeme část oleje a v mírnějším ohni na něm zvolna osmahneme cibuli spolu s nasekanými čajovými lístky.
Na druhé pánvi rozpálíme zbývající olej, vložíme plátky jater a zprudka je opečeme ze všech stran. Polokřupavou cibuli rozložíme na mísu, měkké plátky jater přeložíme také na mísu na připravenou cibuli a teprve nyní je osolíme.
Nakonec ozdobíme nastrouhanou mrkví.