Vepřová játra čajového mistra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
sůl
2 ks velká cibule
mletý pepř
300 g vepřová játra
1 ks malá mrkev
0.5 lžičky zelený čaj

Postup přípravy receptu

  1. K tomuto receptu budeme potřebovat kvalitní zelený čaj. Čaj zalijeme horkou vodou a po 2 minutách slijeme, rozvinuté lístky necháme okapat a nesakáme nadrobno. Játra nakrájíme na menší plátky a opepříme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme. Plátky cibule nakrájíme tak, aby byly přibližně stejně velké jako kousky jater. Na pánev odlijeme část oleje a v mírnějším ohni na něm zvolna osmahneme cibuli spolu s nasekanými čajovými lístky.

  2. Na druhé pánvi rozpálíme zbývající olej, vložíme plátky jater a zprudka je opečeme ze všech stran. Polokřupavou cibuli rozložíme na mísu, měkké plátky jater přeložíme také na mísu na připravenou cibuli a teprve nyní je osolíme.

  3. Nakonec ozdobíme nastrouhanou mrkví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!