Vepřenky s uzenou paprikou a cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks žemle
plnotučná hořčice
1 ks ledový salát
1 svazek jarní cibulka
čerstvě mletý černý pepř
slunečnicový olej na smažení
1 lžička mletá uzená sladká paprika
500 g mleté vepřové plecko

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté vepřové plecko, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, sladkou mletou uzenou papriku (podle chuti), ve vodě namočenou a vyždímanou starší žemli. Všechno spolu dobře promícháme a směs necháme chvíli odpočívat, aby se dobře propojily chutě. Mezitím pokrájíme jarní cibulku na kolečka a čerstvý domácí chléb na krajíce a připravíme si ledový salát

  2. Z masové směsi vytvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm. Kuličky potom zploštíme dlaněmi na tenčí kulaté placky, které opražíme v rozehřátém oleji na pánvi po obou stranách do červena a do křupava, až budou okraje rozpraskané, což vůbec nevadí. Opražené masové placičky dáme odsát z přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  3. Hotové vepřenky dáme na připravené krajíce chleba, povrch vepřenek potřeme vydatně plnotučnou hořčicí a posypeme pokrájenou jarní cibulkou

  4. Vepřenky s uzenou paprikou servírujeme teplé s ledovým salátem. Můžeme podávat jako rychlý oběd či večeři, nebo i jako velmi chutné teplé pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!