Velký tvarohový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
4 ks vejce
70 g máslo
625 ml mléko
500 g tvaroh
335 ml krupice

Postup přípravy receptu

  1. Krupici namočíme v mléce a necháme ji asi hodinu nabobtnat. Tvaroh protřeme sítem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. V míse třeme tuk, žloutky se solí, přidáme tvaroh a v mléce nabobtnalou krupici. Uděláme řídké těsto, do kterého nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto naplníme do namočeného vyždímaného vymaštěného ubrousku. Volně zavážeme a hodinu vaříme.

  3. Velký tvarohový knedlík krájíme nití. Tvarohový knedlík podáváme sypaný smaženou strouhankou a přelitý máslem. Nebo jej poléváme povidlovou nebo zavařeninovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!