Vánoční salát z Argentiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
1 kelímek olej
1 láhev marináda na steak
salát
1 lžička sůl
1 sklenka ocet
1 hrneček majoránka
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks mrkev
1 lžička vegeta
1 lžička pepř
2 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
250 g hovězí maso
2 lžíce koňak nebo rum
1 hrnek mletá sladká paprika
20 g argentinské koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, nakrajíme zhruba na 2cm slné kostky, posypeme argentinským kořením a paprikou. Necháme hodinu propéct v troubě.

  2. Připravíme si hlubokou pánev a nalijeme do ní dostatek oleje.

  3. Olej se prohřeje při středním plamenu. Když je olej dost prohřátý, dejme maso do pánve. Nemícháme pět minut.

  4. Mezitím si umyjeme zeleninu. Vezmeme si středně velkou mísu. Maso promícháme. Plamen snížíme a zalijeme marinádou. Přikryjeme pokličkou a dusíme.

  5. Rajčata nejdříve nakrájíme na silné plátky a potom na čtverečky. Červené papriky na proužky a zelenou na velké kostky. Mrkev oloupeme, nakrájíme ve tvaru trojúhelníčků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na mini čtverečky. Všechno zamícháme v míse, polijeme 10ml octem, přisypeme sůl, pepř, 5 špetek papriky, majoránku, argentinské koření - asi 1 a půl čajové lžičky a vegetu. Pořádně promícháme a nalijeme polovinu sklenice vody.

  6. Vánoční salát z Argentiny necháme uležet 2 hodiny v lednici. Hovězí vyjmeme ze sporáku a dáme na talíř. Až vychladne do normální teploty, vyndáme salát, hovězí přidáme do něj a promícháváme. Nakonec přidáme koňak.

  7. Vánoční salát z Argentiny podáváme studeny a samotný, dobře ale chutná se steakem a americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!