Vánoční perníčky hned měkké recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
3 lžíce kakao
230 g med
200 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
750 g hladká mouka
150 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
1 lžíce perníkové koření
na potření
bílek

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, kakaa, perníkového koření, mleté skořice, jedlé sody, medu, tuku na pečení a vajec vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.

  2. Z rozváleného těsta vykrajujeme různé tvary perníčků a pečeme v troubě na 180 °C. Po vytažení z trouby můžeme perníčky natírat bílkem, aby se leskly.

  3. Vánoční perníčky hned měkké servírujeme na sváteční stůl jako výborné jemné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!