Vánoční měkké perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
150 g med
120 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
12 g koření do perníku
na potření
vejce
poleva
1 ks bílek
150 g cukr moučka
5 kapek citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme perníkové koření a suchou směs promícháme. Ke směsi přidáme rozšlehané vejce a máslo rozpuštěné s medem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na pár hodin v lednici odležet.

  2. Odpočinuté těsto vyválíme a vypracujeme různé tvary. Perníčkové tvary ukládáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme rozšlehaným vejcem.

  3. Připravené perníčky pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 180 °C.

  4. Po upečení necháme perníčky vychladnout a poté je potřeme polevou, kterou připravíme z bílku, cukru moučka a citronové šťávy.

  5. Vánoční měkké perníčky podáváme na sváteční stůl jako vynikající a jemné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!