Vánoční čokoládové preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
350 g hladká mouka
na ozdobu
kakao
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem. Poté přidáme rozklepnuté celé vejce a 1 žloutek, směs důkladně našleháme. Mouku prosejeme do mísy, přidáme našlehanou směs a zpracujeme v těsto.

  2. Těsto dáme do sáčku s hladkou koncovkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme preclíky. Preclíky upečeme zprudka v dobře vyhřáté troubě.

  3. Po vychladnutí preclíky polijeme rozpuštěnou čokoládou a jakmile zaschne, posypeme ji prosátým kakaem.

  4. Vánoční čokoládové preclíky uložíme do krabičky a v chladu je necháme pár dní odležet, až poté podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!