Vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka skořice
1 ks žloutek
60 g moučkový cukr
180 g hladká mouka
140 g máslo nebo rostlinný tuk
60 g mletá ořechová jádra
moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tuk pokrájíme a při pokojové teplotě ho promícháme s moučkovým cukrem a se žloutkem, přidáme mleté ořechy, lžičku vanilinového cukru, špetku mleté skořice, prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet přikryté asi hodinu v ledničce.

  2. Z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých ukrajujeme stejně dlouhé dílky. Na mírně pomoučeném válu z nich tvarujeme rohlíčky. Přeneseme na vymaštěný plech a pečeme v horké troubě do mírného zrůžovění. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru a necháme vychladnout.

  3. Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti. V tomto případě platí - čím starší, tím lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!