Vanilkové marshmallows recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
235 ml voda
2 ks bílek
390 g cukr krupice
110 g cukr moučka
155 g světlý kukuřičný sirup
20 g neochucená prášková želatina
30 g vanilková pasta
podle potřeby
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu vmícháme do 120 ml studené vody a necháme odstát, dokud se do ní nevstřebá všechna tekutina.

  2. Ve větším rendlíku svaříme 115 ml vody, krupicový cukr, kukuřičný sirup a sůl na sirup a pak ho zahřejeme bez míchání na 127 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Želatinu zahřejeme, jakmile je tekutá, všleháme ji do horkého cukerného sirupu. Horkou cukernou hmotu zašleháme do bílkového sněhu. Hmotu šleháme tak dlouho, až je hustá a lesklá. Pokud chceme bonbony marshmallows barevné, přidáme barvivo.

  4. Hmotu nalijeme do pekáče s vyšším okrajem, který jsme vyložili potravinářskou folií, stejnoměrně ji rozetřeme. Plát necháme přes noc ztuhnout.

  5. Vanilkové marshmallows poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverečky. Hotové marshmallows obalíme v moučkovém cukru, aby se neslepily.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!