Vanilkové loupáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
náplň
0.5 l mléko
100 g cukr krupice
2 ks vanilkový pudink v prášku
těsto
500 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a vanilkových prášků uvaříme hustý pudink.

  2. Listové těsto rozválíme na plát asi 2 mm silný. Z těsta vykrajujeme rádélkem trojúhelníčky. Na nejkratší stranu dáme pudink a stáčíme do roličky. Ohneme do tvaru rohlíčku.

  3. Vanilkové loupáčky klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 200 °C dozlatova. Po dobu pečení troubu neotvíráme.

  4. Vanilkové loupáčky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!