Valašské smotky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg niva
10 dkg anglická slanina
4 ks kuřecí prsní řízek
podle potřeby
olej
podle chuti
kečup
1 ks grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme a nakrájíme na větší nudličky. Každou nudličku poklademe plátkem anglické slaniny, dáme kousek nivy a zavineme do šnečka a spíchneme párátkem. Mini závitky posypeme grilovacím kořením.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a valašské smotky opékáme dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla.

  3. Do výpeku přidáme zbylou nivu. Ta nám výpek krásně zahustí a nakonec přidáme kečup.

  4. Valašské smotky servírujeme na talíře s hranolky a přeléváme je omáčkou. Smotky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!