Valašská pohanková jitrnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g sádlo
1 kg pohanka
5 dl vepřová krev
200 g nelisované škvarky
500 g uvařená hlava
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pohanka je velmi brzo uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad vrstvu pohanky. Necháme vychladnout.

  2. Vychladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut odstát. Maso z uvařené hlavy nakrájíme na malé kostky, škvarky nasekáme, vmícháme do pohanky spolu se sádlem a dochutíme bylinkami, rozetřeným česnekem a kořením.

  3. Směs na valašské pohankové jitrnice plníme do střev a vaříme jako běžné jitrnice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!