Vajíčkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 ks cibule
2 l voda
50 dkg gothaj
podle chuti
sůl
1 lžíce kmín
1 špetka chilli koření
3 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
příloha
1 balíček těstoviny
podle potřeby
3-4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme vejce natvrdo. Cibuli očistíme a nasekáme. Salám nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle zpěníme cibuli jako u klasického guláše. Přidáme salám a opečeme. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme kmín, pepř, chilli a trochu soli nebo vegety. Vše zalijeme vodou nebo vývarem a uvedeme do varu. Základ guláše zahustíme jíškou s vody a mouky. Necháme aspoň 15 minut provařit.

  3. Uvařená vejce nakrájíme na malé kostky a těsně před dovařením vložíme do guláše. Promícháme jen jemně,aby se nám vejce nerozdrtila

  4. Vajíčkový guláš podáváme nejlépe s těstovinami jakéhokoliv druhu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!