Vaječní ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce plnotučná hořčice
15 dkg máslo nebo rostlinný tuk
8 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a žloutky vyjmeme z bílků. Vařené žloutky utřeme s máslem a hořčicí, dochutíme solí a pepřem.

  2. Vytvořenou pomazánkou potřeme plátky chleba a povrch posypeme nahrubo nastrouhanými nebo jemně posekanými bílky.

  3. Malou a spíše obědovou obměnou jsou plněná vejce, kdy žloutkovou hmotou zdobičkou naplníme na polovinu rozkrojené bílky. Tuto vaječnou variantu podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy