Vaječná tlačenka z moravanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
1 ks cibule
1 ks majonéza
1-2 lžíce hořčice
150 ml voda
1 kostka masox
1 sklenice moravanka
mletý černý pepř
20 dkg měkký salám
1 ks želatina na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou.

  2. Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs promícháme.

  3. Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme.

  4. Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout.

  5. Ztuhlou vaječnou tlačenku servíruje podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.

  6. Další recepty na velikonoční dobroty


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!