Vaječná tlačenka z moravanky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce 1 ks cibule 1 ks majonéza 1-2 lžíce hořčice 150 ml voda 1 kostka masox 1 sklenice moravanka mletý černý pepř 20 dkg měkký salám 1 ks želatina na vaječnou tlačenku
Postup Vaječná tlačenka z moravanky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Nálev si dáme stranou.
Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme hořčici s majonézou. Směs promícháme.
Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Pak přidáme želatinu na vaječnou tlačenku, vodu a rozmícháme.
Nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné nádoby podle toho, jaký má mít vaječná tlačenka tvar. Vaječnou tlačenku z moravanky necháme v lednici ztuhnout.
Ztuhlou vaječnou tlačenku servíruje podle chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem.
Další recepty na velikonoční dobroty