Vaječná nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
náplň
4 ks vejce
směs
7 ks vejce
40 g máslo
7 ks rohlíky
350 g uzené maso
5 ks jarní cibulka
2 hrstě čerstvá petrželka
400 g vepřové maso
podle potřeby
sádlo
250 ml vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. U dalších vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Uzené i vepřové maso dáme vařit do změknutí. Maso potom odebereme a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme vývarem z masa. Jarní cibulku a petrželku nasekáme na jemno.

  2. Žloutky utřeme s máslem, promícháme s masem a rohlíky. Přidáme nasekanou jarní cibulku s petrželkou. Osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Do hmoty přidáme vývar tak, aby hmota nebyla moc řídká. Nakonec přimícháme sníh z bílků.

  3. Formu na dort, bábovku nebo na chleba vymažeme sádlem a naplníme částí syrové hmoty. Do hmoty vložíme uvařená vejce a přikryjeme zbytkem hmoty.

  4. Vaječnou nádivku upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 - 190 °C.

  5. Vaječnou nádivku necháme 10 minut odpočinout, potom nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!