Vaječná nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř náplň 4 ks vejce směs 7 ks vejce 40 g máslo 7 ks rohlíky 350 g uzené maso 5 ks jarní cibulka 2 hrstě čerstvá petrželka 400 g vepřové maso podle potřeby sádlo 250 ml vývar z masa
Postup Vaječná nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. U dalších vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Uzené i vepřové maso dáme vařit do změknutí. Maso potom odebereme a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky. Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme vývarem z masa. Jarní cibulku a petrželku nasekáme na jemno.
Žloutky utřeme s máslem, promícháme s masem a rohlíky. Přidáme nasekanou jarní cibulku s petrželkou. Osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Do hmoty přidáme vývar tak, aby hmota nebyla moc řídká. Nakonec přimícháme sníh z bílků.
Formu na dort, bábovku nebo na chleba vymažeme sádlem a naplníme částí syrové hmoty. Do hmoty vložíme uvařená vejce a přikryjeme zbytkem hmoty.
Vaječnou nádivku upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 - 190 °C.
Vaječnou nádivku necháme 10 minut odpočinout, potom nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.