Vafle pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
4 ks vejce
125 g máslo
2 ks jablko
1 ks prášek do pečiva
125 ml podmáslí
2 lžičky mletá skořice
250 g hladká mouka
2 ks vanilkový lusk
3 lžičky tekuté sladidlo
na ozdobu
sladidlo

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s máslem do pěny. Přidáme umělé sladidlo a podmáslí. Vanilkové lusky rozpůlíme a nožem z nich vydlabeme dužninu, kterou opatrně utřeme v pastu.

  2. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, skořicí, vanilkovou pastou a postupně vmícháme do žloutkové hmoty.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na drobné kousíčky a přimícháme je do těsta. Bílky trochu osolíme a ušleháme do pevného sněhu. Ten pak opatrně vmícháme do těsta.

  4. Těsto pečeme ve vaflovači a sypeme umělým sladidlem v prášku nebo ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!