Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
4 ml slivovice
1 kg švestky
10 ks švestky
100 g perník na strouhání
125 g cukr krystal
500 g polohrubá mouka
3 dl pomerančová šťáva
1 ks vanilkový lusk
čerstvá máta
1 špetka citrónová kůra
125 g čerstvé máslo
1 ks skořicová kůra
325 g měkký plnotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme vypeckovanými švestkami. Tvarohové knedlíky plněné ovocem vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut

  2. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady na chutney vložíme do mělkého širokého kastrolu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 až 40 minut, až švestky změknou. Nejprve mícháme jen občas, ke konci častěji. Chutney je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí). Na závěr vmícháme malý panák slivovice

  3. Vezmeme perník a na jemném struhadle nastrouháme. Těsně před servírováním horký knedlík vezmeme a vyválíme ho ze všech stran v nastrouhaném perníku

  4. Do hlubokého talíře dáme malou naběračku švestkového chutney a na to položíme operníkovaný knedlík a na vrch posadíme smítku čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!