Uzený jazyk se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
600 g hovězí jazyk
omáčka
2 lžíce cukr
0 l voda
1 lžička mletá skořice
0.5 lžičky citronová kůra
50 g sušené švestky
4 lžíce švestková povidla
4 lžíce tekuté maggi

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí jazyk dáme do vroucí vody s olejem a vaříme doměkka. Jakmile je jazyk uvařený, zchladíme jej studenou vodou, oloupeme a necháme odležet.

  2. Mezitím si zbylý uzený vývar doplníme vodou cca na 0,8 litru, přivedeme k varu a přidáme švestková povidla. Dobře zamícháme a odstavíme. Za stálého míchání přidáváme tekuté maggi. Poté vrátíme hrnec zpět na plotnu a povaříme asi 1-2 minutky. Vzniklou omáčku dochutíme cukrem, skořicí a nastrouhanou citronovou kůrou.

  3. Sušené švestky pokrájíme na nudličky, vložíme do omáčky a necháme opět projít varem.

  4. Uzený jazyk nakrájíme, naservírujeme na talíř a polijeme omáčkou. Podáváme nejlépe s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!