Uzený jazyk se švestkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 600 g hovězí jazyk omáčka 2 lžíce cukr 0 l voda 1 lžička mletá skořice 0.5 lžičky citronová kůra 50 g sušené švestky 4 lžíce švestková povidla 4 lžíce tekuté maggi
Postup Uzený jazyk se švestkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí jazyk dáme do vroucí vody s olejem a vaříme doměkka. Jakmile je jazyk uvařený, zchladíme jej studenou vodou, oloupeme a necháme odležet.
Mezitím si zbylý uzený vývar doplníme vodou cca na 0,8 litru, přivedeme k varu a přidáme švestková povidla. Dobře zamícháme a odstavíme. Za stálého míchání přidáváme tekuté maggi. Poté vrátíme hrnec zpět na plotnu a povaříme asi 1-2 minutky. Vzniklou omáčku dochutíme cukrem, skořicí a nastrouhanou citronovou kůrou.
Sušené švestky pokrájíme na nudličky, vložíme do omáčky a necháme opět projít varem.
Uzený jazyk nakrájíme, naservírujeme na talíř a polijeme omáčkou. Podáváme nejlépe s opečeným bramborem.