Uzený jazyk s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
800 g uzený hovězí jazyk
omáčka
sůl
2 lžíce máslo
0.5 lžičky mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
2 hrnky masový vývar
150 ml zakysaná smetana
200 ml strouhaný křen
50 g sekané loupané mandle
3 lžíce spařené rozinky
1 lžička sekaná meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Uzený jazyk uvaříme doměkka, sloupneme jej a vývar odložíme na později.

  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 2 hrnky odloženého masového vývaru a zvolna rozvaříme do omáčky.

  3. Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  4. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme mandle a spařené rozinky. Na slabém plameni ještě chvíli vaříme. Vše zjemníme kysanou smetanou a nakonec vmícháme jemně strouhaný křen a sekanou meduňku.

  5. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké plátky.

  6. Na talíře rozložíme plátky vařeného uzeného jazyka, přelijeme omáčkou a obložíme plátky vajec.

  7. Uzený jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s bramborem nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!