Uzené tofu se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2-3 ks paprika 5 ks mrkev 1 ks chilli paprička 4 ks hlíva ústřičná 200 g bambusové výhonky 300 g uzené tofu 2 lžíce arašídový olej 3 lžíce teriyaki omáčka podle chuti sůl čerstvý zázvor kari koření mletý černý pepř na obalení mouka podle potřeby sojová omáčka zeleninový vývar
Postup Uzené tofu se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené tofu nakrájíme na kostičky a necháme je hodinu marinovat v sojové omáčce se špetkou kari. Tofu poté vložíme do sáčku s moukou a pytlíkem zatřepeme.
Barevné papriky a chilli papričku bez semínek nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou mrkev a vařené bambusové výhonky nakrájíme na slabé tyčinky, oloupanou cibuli na tenká kolečka. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na menší kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme.
Na pánvi wok s olejem orestujeme česnek, který po chvíli odstraníme. Přidáme tofu oklepané od mouky a po chvíli zeleninu s hlívou. Restujeme do křupava, maximálně však 10 minut. Podle potřeby po lžíci podléváme zeleninovým vývarem nebo jen vodou. Do hotové zeleniny s uzeným tofu přidáme omáčku teriyaki, strouhaný zázvor, sůl a mletý pepř.
Uzené tofu se zeleninou podáváme ihned s rýží basmati nebo jen s pečivem.