Uzené tofu se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2-3 ks paprika
5 ks mrkev
1 ks chilli paprička
4 ks hlíva ústřičná
200 g bambusové výhonky
300 g uzené tofu
2 lžíce arašídový olej
3 lžíce teriyaki omáčka
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor
kari koření
mletý černý pepř
na obalení
mouka
podle potřeby
sojová omáčka
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Uzené tofu nakrájíme na kostičky a necháme je hodinu marinovat v sojové omáčce se špetkou kari. Tofu poté vložíme do sáčku s moukou a pytlíkem zatřepeme.

  2. Barevné papriky a chilli papričku bez semínek nakrájíme na kostičky nebo proužky. Oloupanou mrkev a vařené bambusové výhonky nakrájíme na slabé tyčinky, oloupanou cibuli na tenká kolečka. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na menší kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme.

  3. Na pánvi wok s olejem orestujeme česnek, který po chvíli odstraníme. Přidáme tofu oklepané od mouky a po chvíli zeleninu s hlívou. Restujeme do křupava, maximálně však 10 minut. Podle potřeby po lžíci podléváme zeleninovým vývarem nebo jen vodou. Do hotové zeleniny s uzeným tofu přidáme omáčku teriyaki, strouhaný zázvor, sůl a mletý pepř.

  4. Uzené tofu se zeleninou podáváme ihned s rýží basmati nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!