Uzené kostky zapečené s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
800 g brambory
0 dl mléko
1 ks cibule
1 ks uzené koleno
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Uzené koleno uvaříme s novým kořením a bobkovým listem. Koleno vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi.

  2. Brambory a uzené maso smícháme v míse, přidáme osmaženou cibuli, osolíme a opepříme.

  3. Směs vložíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut. Zapečené brambory zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem. Teplotu stáhneme na 160 °C a zvolna pečeme dalších 30 minut.

  4. Uzené kostky zapečené s brambory brambory podáváme s kyselou okurkou. Na talíři můžeme pokrm dozdobit čerstvou nakrájenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!