Uzené karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce strouhanka 2-3 ks cibule 3 ks houska olej na smažení podle chuti sůl vegeta mletý pepř na obalení vejce strouhanka podle potřeby mléko těstíčko 300 g vařené uzené maso
Postup Uzené karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Housky namočíme do mléka. Vařené uzené maso i bůček umeleme i s namočenými a vymačkanými žemlemi. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vajíčka, trochu vegety, pepře a tolik strouhanky, aby směs byla dost hustá.
Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme karbanátky. Ty obalíme buď jenom strouhankou. Nebo je namočíme do vajíčka a pak je obalíme ve strouhance.
Na rozehřátém oleji smažíme uzené karbanátky dozlatova.
Uzené karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem. Jsou dobré i s chlebem a krenexem.