Uzené karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
strouhanka
2-3 ks cibule
3 ks houska
olej na smažení
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
podle potřeby
mléko
těstíčko
300 g vařené uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Housky namočíme do mléka. Vařené uzené maso i bůček umeleme i s namočenými a vymačkanými žemlemi. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vajíčka, trochu vegety, pepře a tolik strouhanky, aby směs byla dost hustá.

  2. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme karbanátky. Ty obalíme buď jenom strouhankou. Nebo je namočíme do vajíčka a pak je obalíme ve strouhance.

  3. Na rozehřátém oleji smažíme uzené karbanátky dozlatova.

  4. Uzené karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem. Jsou dobré i s chlebem a krenexem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!