Uhlířská pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
3 ks vejce
250 g máslo
2 ks liberecký párek
4-5 ks střední brambory
3 ks tavený sýr (trojúhelníčky)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo. Uvaříme si brambory ve slupce. Mezitím si nastrouháme nahrubo liberecký párek a najemno česnek.

  2. Když jsou uvařena vejce, dáme je vychladit. Vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo. Z uvařených brambor slijeme vodu, necháme je vychladit, oloupeme a také nastrouháme.

  3. Do mísy dáme tavený sýr a máslo a společně třeme, dokud suroviny dobře nesmíchají. Přidáme zcela studené a nastrouhané brambory a vejce, párek a česnek. Nakonec uhlířskou pomazánku ochutíme solí a promícháme.

  4. Uhlířská pomazánka je výtečná na jednohubky, chlebíčky, ale i na chléb při obyčejné večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!