Tunel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
12 ks vejce
1 lžíce kakao
1 ks prášek do pečiva
22 dkg cukr moučka
22 dkg hladká mouka
krém
25 dkg máslo
0.5 l mléko
15 dkg cukr moučka
2 ks vanilkový pudinkový prášek
náplň
2 ks banán
1 konzerva meruňkový kompot
na potření
zavařenina
poleva
2 ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin ušleháme těsto, rozdělíme a do druhého těsta přidáme kakao. Světlé i tmavé těsto pečeme zvlášť na plechu.

  2. Než nám upečené korpusy vystydnou, připravíme si krém. Uvaříme si klasický pudink a po vychladnutí přidáme cukr a máslo. Když je těsto studené, rozdělíme kakaové na délku na 2 díly a světlé na šířku na 4 díly. Každý polijeme jemně šťávou z kompotu.

  3. Vezmeme si formy na srnčí hřbet, vysypeme moučkovým cukrem a vkládáme nejdříve tmavý díl, krém, meruňky, krém, světlý díl, krém, banán, krém a ukončíme světlým dílem.

  4. Tunel vložíme do chladu a potom vyklopíme na tác, potřeme zavařeninou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

  5. Tunel krájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!