Tuňákový salát s francouzskou hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
3 ks rajče
1 ks šalotka
1 lžíce francouzská hořčice
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičky vinný ocet
150 g černé olivy
1 ks řapíkatý celer
6 ks sardelové řezy
1 ks paprika (zelená)
1 ks římský salát
1 ks srdíčko hlávkového salátu
220 g přírodní tuňák v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout.

  2. Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem.

  3. Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat.

  4. Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek.

  5. Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!