Tuňákový salát s francouzskou hořčicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 3 ks rajče 1 ks šalotka 1 lžíce francouzská hořčice 2 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 2 lžičky vinný ocet 150 g černé olivy 1 ks řapíkatý celer 6 ks sardelové řezy 1 ks paprika (zelená) 1 ks římský salát 1 ks srdíčko hlávkového salátu 220 g přírodní tuňák v oleji
Postup Tuňákový salát s francouzskou hořčicí recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout.
Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem.
Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat.
Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek.
Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.