Tuňákové telecí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks žloutek
1 l cibule
2 ks citron
1 ks mrkev
2 lžíce kapary
- - hřebíček
- - pepř mletý
1 konzerva tuňák
750 ml víno bílé
200 ml olej olivový
- - celer řapíkatý
3 plátky sardelka
- - bobkový list
1 kg oříšek telecí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a celer posekáme, přidáme hřebíček, víno a na jeden den dáme maso do marinády. Maso zalijeme vodou a až je zcela ponořené, osolíme a zakryté vaříme asi hodinu na mírném ohni. Tuňáka slijeme, sardelky nakrájíme na kousky a smícháme s tuňákem, citronovou šťávou, kapary, žloutky a rozmixujeme, přidáme lžíci vývaru a smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Maso nakrájíme na plátky, zalijeme omáčkou a necháme vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!