Tuňákové telecí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks žloutek 1 l cibule 2 ks citron 1 ks mrkev 2 lžíce kapary - - hřebíček - - pepř mletý 1 konzerva tuňák 750 ml víno bílé 200 ml olej olivový - - celer řapíkatý 3 plátky sardelka - - bobkový list 1 kg oříšek telecí
Postup Tuňákové telecí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev a celer posekáme, přidáme hřebíček, víno a na jeden den dáme maso do marinády. Maso zalijeme vodou a až je zcela ponořené, osolíme a zakryté vaříme asi hodinu na mírném ohni. Tuňáka slijeme, sardelky nakrájíme na kousky a smícháme s tuňákem, citronovou šťávou, kapary, žloutky a rozmixujeme, přidáme lžíci vývaru a smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Maso nakrájíme na plátky, zalijeme omáčkou a necháme vychladit v lednici.