Tukožroutská polévka s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
3 ks cibule
1 lžíce kmín
3 ks mrkev
2 konzervy rajčatový protlak
2 lžíce kari koření
kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
2 ks zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme papriku na plátky a cibuli s mrkví na kolečka.

  2. Po nakrájení vše vhodíme do hrnce, přidáme rajčatový protlak a kysané zelí. Zalijeme vodou tak, aby zakrývala všechnu zeleninu v hrnci a dáme vařit.

  3. Když přivedeme vodu k varu, tak polévku dochutíme podle chuti (kari koření, sůl, polévkové koření Vegeta, bujony, pepř nebo kmín). Plamen zeslabíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

  4. Tukožroutská polévka s kysaným zelím je velmi chutná a zdravá, ovšem dieta se nedoporučuje držet více než týden, protože polévka nemá všechny potřebné živiny pro tělo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!