Tukožroutská polévka s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 3 ks cibule 1 lžíce kmín 3 ks mrkev 2 konzervy rajčatový protlak 2 lžíce kari koření kysané zelí podle chuti sůl mletý černý pepř 2 ks zeleninový bujon
Postup Tukožroutská polévka s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme papriku na plátky a cibuli s mrkví na kolečka.
Po nakrájení vše vhodíme do hrnce, přidáme rajčatový protlak a kysané zelí. Zalijeme vodou tak, aby zakrývala všechnu zeleninu v hrnci a dáme vařit.
Když přivedeme vodu k varu, tak polévku dochutíme podle chuti (kari koření, sůl, polévkové koření Vegeta, bujony, pepř nebo kmín). Plamen zeslabíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Tukožroutská polévka s kysaným zelím je velmi chutná a zdravá, ovšem dieta se nedoporučuje držet více než týden, protože polévka nemá všechny potřebné živiny pro tělo.