Tukožroutská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg mrkev pepř 1 hlávka bílé zelí 2 ks zelená paprika 6 ks cibule (velké) 1 plechovka loupané rajčata (300g čerstvých) 1-2 kostky zeleninový vývar
Postup Tukožroutská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme zelí. Odstraníme z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjeme pod vlažnou vodou a rozkrojíme na osminy. Všechny zbavíme středového košťálu. Očistíme si papriku. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky.
Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka.
Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Dáme vařit. Když nám voda začne vařit, zmírníme plamen a vaříme dál. V mezičase si rozmačkáme rajčata. Můžeme přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Sloupnete je ze slupky a nakrájíte najemno.
Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce a polévku ještě vaříme na mírném ohni a pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochutíme solí (opravdu slabě!) a pepřem podle chuti.