Troubový guláš z vepřového recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 špetka sůl
3 lžíce solamyl
4 ks cibule
1 l voda
1 konzerva rajčatový protlak
2 lžičky gulášové koření
1 kg vepřové maso
3 lžičky mletá sladká paprika
2 kostky bujon
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, česnek najemno. Přidáme ostatní suroviny - sůl, veškeré koření, bujon, rajčatový protlak a solamyl.

  2. Vše vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250 °C. Během pečení guláš z vepřového či jiného masa neotevíráme a nemícháme.

  3. Vepřové maso pečeme přibližně 1 hodinu, hovězí o půl hodiny déle.

  4. Troubový guláš z vepřového podáváme s oblíbenou přílohou - knedlíkem, těstovinami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!