Tříbarevná bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 ks vejce
1 - 2 lžíce rum
1 - 2 lžíce kakao
1 - 2 lžíce mléko
250 ml mléko
1/2 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
400 g cukr krupice
50 g ořechy
350 g hrubá mouka
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání
50 g sušený ananas
1 kostka hera (tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tuk třeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z poloviny citronu elektrickým šlehačem nejméně 10 minut, až pěna zesvětlá

  2. Potom přidáme polovinu z obou druhů mouky promíchané s práškem do pečiva i mléko a všechno promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zbylou mouku. Těsto rozdělíme na tři díly

  3. Do prvního dílu přidáme nadrobno nakrájený ananas (rozinky nebo jiné kandované ovoce) naložený na 15 minut v rumu a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do druhého dílu vmícháme kakao a těsto nalijeme do formy na ananasový díl. Do třetího dílu vmícháme mleté ořechy spolu s trochou mléka a těsto nalijeme také do formy. Snažíme se těsto od středu nahrnout ke krajům, protože dost vyskočí a bábovku bychom měli šišatou

  4. V dobře vyhřáté troubě na 220 °C pečeme 50 - 60 minut na 180 °C. Hotovou a částečně vychladlou tříbarevnou bábovku vyklopíme, případně spodek seřízneme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!