Tříbarevná bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8 ks vejce 1 - 2 lžíce rum 1 - 2 lžíce kakao 1 - 2 lžíce mléko 250 ml mléko 1/2 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 400 g cukr krupice 50 g ořechy 350 g hrubá mouka 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání mouka na vysypání 50 g sušený ananas 1 kostka hera (tuk)
Postup Tříbarevná bábovka
Postup přípravy receptu
-
Měkký tuk třeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z poloviny citronu elektrickým šlehačem nejméně 10 minut, až pěna zesvětlá
Potom přidáme polovinu z obou druhů mouky promíchané s práškem do pečiva i mléko a všechno promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zbylou mouku. Těsto rozdělíme na tři díly
Do prvního dílu přidáme nadrobno nakrájený ananas (rozinky nebo jiné kandované ovoce) naložený na 15 minut v rumu a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do druhého dílu vmícháme kakao a těsto nalijeme do formy na ananasový díl. Do třetího dílu vmícháme mleté ořechy spolu s trochou mléka a těsto nalijeme také do formy. Snažíme se těsto od středu nahrnout ke krajům, protože dost vyskočí a bábovku bychom měli šišatou
V dobře vyhřáté troubě na 220 °C pečeme 50 - 60 minut na 180 °C. Hotovou a částečně vychladlou tříbarevnou bábovku vyklopíme, případně spodek seřízneme a pocukrujeme.