Třešňová domácí zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek mléko
6 lžic med
2 kelímky smetana ke šlehání
400 g vypeckované třešně
3 lžíce třešňový likér

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu, mléko a med pomalu ohřejeme v kastrolu se silným dnem. Dobře promícháme, aby se med rozpustil. Když se na okrajích kastrolu začnou objevovat malé bubliny, vypneme plamen a necháme 5 minut zchladit.

  2. Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Třešně a likér přidáme ke směsi, vlijeme do nádoby pro mražení a dáme na 3 hodiny zmrazit. Zmrzlinu vyjmeme, necháme povolit a promícháme.

  3. Třešňovou domácí zmrzlinu podáváme ozdobenou třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!