Třešnová bábovka se strouhanou čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 175 g cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 200 g máslo 0 balíčků prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 30 g mandlové lupínky 720 ml třešnový kompot 200 g strouhaná kvalitní čokoláda 50 ml třešnová štáva 70 g mandlové lupíky podle potřeby máslo na vymazání
Postup Třešnová bábovka se strouhanou čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Třešňový kompot necháme odkapat, šťávu budeme potřebovat. Mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme. Formu na bábovku vytřeme a vysypeme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme po jednom vejce. Přidáme třešňovou šťávu a za stálého míchání přidáváme prosáté suroviny. Nakonec těsto promícháme s třešněmi, samozřejmě bez pecek, a nastrouhanou čokoládou s mandlemi.
Třešňové těsto nalijeme do bábovkové formy a pečeme pěkně dozlatova. Vpichem špejlí po 30 - 40 minutách zkontrolujeme. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.
Třešňovou bábovku s čokoládou pocukrujeme a můžeme podávat.