Třešnová bábovka se strouhanou čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
175 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g máslo
0 balíčků prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
30 g mandlové lupínky
720 ml třešnový kompot
200 g strouhaná kvalitní čokoláda
50 ml třešnová štáva
70 g mandlové lupíky
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Třešňový kompot necháme odkapat, šťávu budeme potřebovat. Mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme. Formu na bábovku vytřeme a vysypeme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme po jednom vejce. Přidáme třešňovou šťávu a za stálého míchání přidáváme prosáté suroviny. Nakonec těsto promícháme s třešněmi, samozřejmě bez pecek, a nastrouhanou čokoládou s mandlemi.

  3. Třešňové těsto nalijeme do bábovkové formy a pečeme pěkně dozlatova. Vpichem špejlí po 30 - 40 minutách zkontrolujeme. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

  4. Třešňovou bábovku s čokoládou pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!