Tradiční židovský šoulet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks vejce
1 sklenice cibule
0.3 balíčku kroupy
1 kg hovězí maso
500 g červené fazole
3 lžíce husí sádlo
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme fazole a kroupy. Kroupy použijeme střední nebo velké. Vložíme maso vcelku, omytá vajíčka, cibuli i česnek v slupce. Maso můžeme i namíchat - kuřecí, kachní či telecí. Přidáme červenou papriku, pepř, sůl a husí nebo kachní sádlo. Vše zalijeme vodou.

  2. Hrnec zakryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Šoulet zvolna pečeme asi 2 - 2,5 hodiny. Vejce můžeme uprostřed pečení vyjmout. Pokud jsou fazole a maso měkké dřív, můžeme šoulet z trouby vyndat. Měkké maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

  3. Tradiční židovský šoulet podáváme s nakrájeným vajíčkem. Jako příloha se hodí sladkokyselé okurky či červená řepa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!