Tradiční hrachová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
1 dl mléko
300 g hrách
20 g hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme a namočíme přes noc do vody.

  2. Ráno vodu slijeme, nalijeme čistou a pod pokličkou hrách uvaříme doměkka. Před koncem vaření hrách osolíme.

  3. Z hladké mouky a rozpuštěného másla vytvoříme jíšku, kterou zředíme mlékem.

  4. Uvařený hrách prolisujeme do jíšky, promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a podusíme.

  5. Hrachovou kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a dozlatova osmaženou cibulkou. Tradiční hrachovou kaši podáváme jako hlavní chod s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!