Tradiční bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
800 g brambory
80 g hladká mouka
podle chuti
slanina
2-3 stroužky česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

  2. Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

  3. Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!