Tradiční bramborák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 800 g brambory 80 g hladká mouka podle chuti slanina 2-3 stroužky česnek sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Tradiční bramborák recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.
Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.