Tetina bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
5 stroužků česnek
1 lžička sůl
1 hrst majoránka
1-2 kostky masox
0.5 lžičky mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
6 ks brambory
0-1 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
100 g krupky
1 hrst sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme větší brambory, menší celer nebo jen půlku, větší mrkev a petržel. Polévkovou zeleninu nastrouháme na silnější nudličky a osmahneme na másle asi 5 minut a odstavíme.

  2. Brambory nakrájíme na čtvrtiny a dáme vařit do většího hrnce. Přidáme přes síto vyprané krupky, majoránku, pepř, sůl a vegetu nebo masox. Přivedeme k varu. Přidáme osmahnutou zeleninu a nezapomeneme občas promíchat. Polévku vaříme asi 20 minut nebo do změknutí brambor. Dále již nevaříme, přidáme prolisovaný česnek a brambory rozšťoucháme šťouchadlem na bramborovou kaši, aby z nich zůstaly kousky. Můžeme přidat sušené houby. Nakonec tetinu bramboračku podle chuti přikořeníme.

  3. Tetinu bramboračku podáváme teplou, podle chuti volíme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!