Tetin gulášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
750 g brambory
1-2 ks cibule
1 konzerva rajský protlak
500 g krůtí maso
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
hladká mouka
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme na ni nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené maso. Osolíme, opepříme a za mírného podlévání dusíme. Mícháme a podle potřeby podléváme.

  2. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky.

  3. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory, trochu vegety a ve vodě rozmíchanou malou konzervu rajského protlaku. Dusíme, až jsou brambory i maso měkké. Podle potřeby můžeme zředit vodou, mírně poprášit moukou a podle chuti dosolíme.

  4. Na talíři ozdobíme tetin gulášek pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!