Teplá pažítková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 200 ml mléko 1 ks menší cibule 30 g hladká mouka 300 ml masový vývar 4 lžíce čerstvá pažitka podle chuti sůl 1 ks citron mletý bílý pepř
Postup Teplá pažítková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme studeným mlékem, promícháme a prostupně přidáváme tolik masového vývaru, aby vznikla polohustá omáčka. Provaříme.
Omáčku osolíme, okořeníme a rozmixujeme ponorným mixérem (nebo aspoň přecedíme). Do horké omáčky přidáme pažitku (už nevaříme) a nakonec ochutíme citronovou šťávou.
Teplou pažitkovou omáčku přidáme k vařeným vajíčkům nebo k vařenému hovězímu masu. Jako přílohu k pažitkové omáčce podáváme vařené brambory.