Teplá pažítková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
200 ml mléko
1 ks menší cibule
30 g hladká mouka
300 ml masový vývar
4 lžíce čerstvá pažitka
podle chuti
sůl
1 ks citron
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme studeným mlékem, promícháme a prostupně přidáváme tolik masového vývaru, aby vznikla polohustá omáčka. Provaříme.

  2. Omáčku osolíme, okořeníme a rozmixujeme ponorným mixérem (nebo aspoň přecedíme). Do horké omáčky přidáme pažitku (už nevaříme) a nakonec ochutíme citronovou šťávou.

  3. Teplou pažitkovou omáčku přidáme k vařeným vajíčkům nebo k vařenému hovězímu masu. Jako přílohu k pažitkové omáčce podáváme vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!