Tempehová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek tvaroh
1 větvička libeček
koření
salsa
1 hrst gouda
100 g tempeh

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli a půlku tempehu dáme do nádoby, ve které budeme mixovat. Přidáme trochu nastrouhané goudy a bylinky. Tyčovým mixérem mixujeme, dokud se nám nevytvoří kaše. Poté přidáme tvaroh a znovu promixujeme, aby se vše dobře spojilo

  2. Tempehovou pomazánku nakonec podle chuti okořeníme a pro zvýraznění chuti můžeme přidat i pálivou salsu. Pomazánku skladujeme v lednici a podáváme s čerstvým pečivem

  3. Tempehová pomazánka je díky obsahu bílkovin velmi vhodná pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!