Telecí v majonéze recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
30 g kapary
210 g tuňák v oleji
1 lžička pepř celý černý
2 lístky bobkový list
0.3 l olivový olej
bílý pepř
2 lžičky citronová šťáva
800 g telecí maso
1 svazek polévková zelenina
na ozdobu
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a na drobno pokrájíme. Přivedeme k varu 2 litry vody, přidáme lžičku soli, černý pepř, bobkové listy a zeleninu krátce povaříme.

  2. Telecí maso omyjeme, přidáme v celku do polévky a na mírné teplotě vaříme do změknutí, přibližně 80 minut.

  3. Měkké maso vyndáme z hrnce a necháme zchladnout. Vývar použijeme jindy, třeba na vynikající polévku.

  4. Do úzké vysoké misky dáme žloutky, špetku soli, bílý pepř, 1 lžičku citrónové šťávy a šlehačem rozšleháme. Pozvolna přikapáváme olej a šleháme, až vznikne hladká majonéza.

  5. Tuňáka necháme okapat a s 1 lžičkou kaparů rozmačkáme na kaši. Směs vmícháme do majonézy a dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a dosolíme.

  6. Vychladlé maso opatrně nakrájíme na pěkné plátky, naskládáme na velký tác, zalijeme majonézou a posypeme kapary.

  7. Podáváme zdobené lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!