Telecí steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
600 g telecí kýta
drcený kajenský pepř
náplň 2
2-3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce bylinky
mletý bílý pepř
1-2 lžičky citronová šťáva
náplň 1
sůl
2 porce mletá paprika
2 lžíce ostrý kečup
mletý barevný pepř
1 ks menší červená paprika
omáčka
1 kostka tvaroh
0.5 kelímku smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme pepřem. Plátky potřeme olejem a necháme v chladu hodinu marinovat.

  2. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme k ní tvaroh. Dip rozdělíme na dvě části. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s kečupem a mletou paprikou. Červenou směs vmícháme do jedné části dipu a dochutíme solí a mletým barevným pepřem. Česnek utřeme se solí a bylinkami (kopr, petrželku, pažitku) nasekáme nadrobno. Obojí přidáme do druhé části dipu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Naložené telecí maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka a rozdělíme na talíře. Výpek zastříkneme trochou vody a prohřejeme.

  4. Telecí steaky servírujeme přelité šťávou, obložené čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Tvarohové dipy podáváme v omáčnících zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!