Telecí steak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 600 g telecí kýta drcený kajenský pepř náplň 2 2-3 stroužky česnek sůl 1 lžíce bylinky mletý bílý pepř 1-2 lžičky citronová šťáva náplň 1 sůl 2 porce mletá paprika 2 lžíce ostrý kečup mletý barevný pepř 1 ks menší červená paprika omáčka 1 kostka tvaroh 0.5 kelímku smetana ke šlehání
Postup Telecí steak recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme pepřem. Plátky potřeme olejem a necháme v chladu hodinu marinovat.
Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme k ní tvaroh. Dip rozdělíme na dvě části. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s kečupem a mletou paprikou. Červenou směs vmícháme do jedné části dipu a dochutíme solí a mletým barevným pepřem. Česnek utřeme se solí a bylinkami (kopr, petrželku, pažitku) nasekáme nadrobno. Obojí přidáme do druhé části dipu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Naložené telecí maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka a rozdělíme na talíře. Výpek zastříkneme trochou vody a prohřejeme.
Telecí steaky servírujeme přelité šťávou, obložené čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Tvarohové dipy podáváme v omáčnících zvlášť.