Telecí saltimbocca s rizottem porcinni recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
petrželka
4 lístky šalvěj
50 g šalotka
400 g rýže Arborio
120 ml bílé víno
600 ml zeleninový vývar
50 g parmezán
mletý černý pepř
10 ml olivový olej Bertolli Extra Vergine
8211# Originale
800 g telecí pečeně
4 plátky parmská šunka
180 g houby (nebo houby šitake)

Postup přípravy receptu

  1. Telecí pečeni nakrájíme na plátky po 200 g a lehce rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Na každý steak vložíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na oleji dozlatova.

  2. Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme na másle dozlatova, přidáme kousky hub a restujeme. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a opět orestujeme, poté zalijeme vývarem a vínem. Vše společně dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme strouhaný parmazán.

  3. Podáváme s pečeným masem.

  4. Zdroj: Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!