Telecí saltimbocca s rizottem porcinni recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo petrželka 4 lístky šalvěj 50 g šalotka 400 g rýže Arborio 120 ml bílé víno 600 ml zeleninový vývar 50 g parmezán mletý černý pepř 10 ml olivový olej Bertolli Extra Vergine 8211# Originale 800 g telecí pečeně 4 plátky parmská šunka 180 g houby (nebo houby šitake)
Postup Telecí saltimbocca s rizottem porcinni recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí pečeni nakrájíme na plátky po 200 g a lehce rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Na každý steak vložíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku parmské šunky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na oleji dozlatova.
Cibuli nakrájenou na jemno osmahneme na másle dozlatova, přidáme kousky hub a restujeme. Přidáme propláchnutou rýži, osolíme a opět orestujeme, poté zalijeme vývarem a vínem. Vše společně dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem, jemně sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme strouhaný parmazán.
Podáváme s pečeným masem.
Zdroj: Bertolli.cz