Telecí řízky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
3 lžíce kečup
4 ks telecí řízek
podle chuti
sůl
smetana
hladká mouka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Telecí řízky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, mírně opepříme a poprášíme moukou.

  2. Maso na rozehřátém oleji je po každé straně 4 minuty dozlatova opečeme. Opečené řízky vyjmeme na nahřáté talíře.

  3. Olej od opékání částečně slijeme, přidáme kousek másla, lžičku kečupu, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou.

  4. Telecí řízky přelijme smetanovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory. Telecí řízky na smetaně podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!