Telecí řízek se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 ks cuketa 1 ks citron 400 g brokolice bazalka 1 ks zázvor 4 lžíce olivový olej 4 plátky telecí řízek drcený černý pepř 8 lžic sladkokyselá kořenící omáčka
Postup Telecí řízek se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky omyjeme a osušíme. Citron omyjeme horkou vodou, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na kolečka a z druhé vymačkáme šťávu.
Zeleninu očistíme, ale cukety neloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce předvaříme v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na plátky a zázvor nasekáme najemno.
Na každý řízek položíme na něj kolečko citronu, maso přehneme a sepneme párátky nebo kuchyňskými jehlami.
Rozhřejeme si pánev. Přilijeme na ni 2 lžíce oleje a připravené řízky restujeme z obou stran 3 - 5 minut. Každý kousek masa osolíme, opepříme a necháme odpočinout na teplém místě.
Do vypečené šťávy přilijeme asi 50 ml vody, přidáme kořeněnou omáčku, citronovou šťávu a omáčku necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přimícháme nasekaný zázvor.
Zeleninu opékáme samostatně na zbylém oleji.
Když máme všechno hotovo, rozdělíme maso a zeleninu na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené bazalkou a zbylými plátky citronu.