Telecí řízek se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 ks cuketa
1 ks citron
400 g brokolice
bazalka
1 ks zázvor
4 lžíce olivový olej
4 plátky telecí řízek
drcený černý pepř
8 lžic sladkokyselá kořenící omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme a osušíme. Citron omyjeme horkou vodou, rozpůlíme a jednu půlku nakrájíme na kolečka a z druhé vymačkáme šťávu.

  2. Zeleninu očistíme, ale cukety neloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce předvaříme v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na plátky a zázvor nasekáme najemno.

  3. Na každý řízek položíme na něj kolečko citronu, maso přehneme a sepneme párátky nebo kuchyňskými jehlami.

  4. Rozhřejeme si pánev. Přilijeme na ni 2 lžíce oleje a připravené řízky restujeme z obou stran 3 - 5 minut. Každý kousek masa osolíme, opepříme a necháme odpočinout na teplém místě.

  5. Do vypečené šťávy přilijeme asi 50 ml vody, přidáme kořeněnou omáčku, citronovou šťávu a omáčku necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přimícháme nasekaný zázvor.

  6. Zeleninu opékáme samostatně na zbylém oleji.

  7. Když máme všechno hotovo, rozdělíme maso a zeleninu na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené bazalkou a zbylými plátky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!