Telecí plec na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
500 g rajče
8 ks jarní cibulka
500 g telecí plec bez kosti
podle chuti
sůl
petrželka
rozmarýn
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Rajčata s cibulkou očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Telecí plec potřeme česnekem, opepříme, vložíme na rozehřátý olej a krátce opečeme. Přidáme rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku, sůl a na mírném ohni dusíme doměkka. Při dušení podlijeme trochou vody, stačí pár lžic. Měkké maso a cibulky vyjmeme, vzniklou šťávu prolisujeme, dochutíme a vložíme zpět prohřát maso.

  3. Telecí plec na rajčatech podáváme s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!