Telecí panenka s tuňákovou majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks celerové stonky
olivový olej
celý černý pepř
600 g telecí panenka
krém
250 ml majonéza
400 g tuňák ve vlastní šťávě
4 plátky ančovičky
na ozdobu
1 lžíce kapary

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme maso. Do hrnce dáme očištěnou mrkev, pórek, celer, sůl, celý pepř a trochu oleje. Přidáme vodu a vše přivedeme k varu. Pak přidáme maso vcelku, přikryjeme pokličkou, stáhneme oheň a pomalu vaříme, až je maso měkké, což je asi dvě hodiny. Vařenou telecí panenku necháme vychladnout přímo v hrnci (ve vlastním vývaru).

  2. Mezitím si připravíme tuňákovou majonézu. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat. Do mixéru dáme tuňáka, majonézu, ančovičky a vše společně rozmixujeme. Pokud ji máme dost hustou, přidáme trochu vývaru.

  3. Vychladlou panenku nakrájíme na tenké plátky, ozdobně rozložíme na servírovací talíř a vše přikryjeme tuňákovou majonézou. Předkrm přikryjeme fólií a dáme aspoň na hodinu do lednice.

  4. Telecí panenku s tuňákovou majonézou můžeme ozdobit kapary. Podáváme s křupavým bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!