Telecí copánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 4 ks rajče 2 lžíce kečup 1-2 ks feferonka mletý pepř sojová omáčka 1 ks malá cuketa 1 ks červená cibule 1 ks malý pórek pikantní hořčice 500 g telecí kýta na ozdobu 50 g parmazán sterilovaná kapie podle potřeby olej na opečení
Postup Telecí copánky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a každý plátek ještě dvakrát prořízneme tak, aby na jedné straně zůstal spojený. Upleteme copánky, na konci je sepneme párátkem. Copánky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozpálíme olej a telecí copánky zprudka z obou stran opečeme.
Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata a nudličky cukety. Chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájené feferonky a všechno zakápneme sojovou omáčkou. Promícháme a podle chuti osolíme.
Zeleninu nasypeme do pekáčku, poklademe orestovanými copánky, pocákáme kečupem a v rozehřáté troubě asi 20 minut zapečeme. Potom copánky posypeme nastrouhaným parmazánem a ještě chvíli dopékáme.
Telecí copánky podáváme s chlebem nebo bramborem a zdobíme plátkem sterilované kapie.