Telecí copánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
4 ks rajče
2 lžíce kečup
1-2 ks feferonka
mletý pepř
sojová omáčka
1 ks malá cuketa
1 ks červená cibule
1 ks malý pórek
pikantní hořčice
500 g telecí kýta
na ozdobu
50 g parmazán
sterilovaná kapie
podle potřeby
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a každý plátek ještě dvakrát prořízneme tak, aby na jedné straně zůstal spojený. Upleteme copánky, na konci je sepneme párátkem. Copánky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozpálíme olej a telecí copánky zprudka z obou stran opečeme.

  2. Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata a nudličky cukety. Chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájené feferonky a všechno zakápneme sojovou omáčkou. Promícháme a podle chuti osolíme.

  3. Zeleninu nasypeme do pekáčku, poklademe orestovanými copánky, pocákáme kečupem a v rozehřáté troubě asi 20 minut zapečeme. Potom copánky posypeme nastrouhaným parmazánem a ještě chvíli dopékáme.

  4. Telecí copánky podáváme s chlebem nebo bramborem a zdobíme plátkem sterilované kapie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!