Telecí buco recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 300 ml vývar - - máslo 2 ks cibule 30 g mouka hladká 175 g mrkev - - pepř mletý 300 ml víno bílé 2 lžíce olej olivový 2 ks celer řapíkatý - - oregano - - bobkový list 400 g rajčata konzervovaná 6 plátků koleno telecí - - gremolata
Postup Telecí buco recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku si promícháme se solí a pepřem a telecí maso(nejlépe koleno) nakrájené na kousíčky v mouce obalíme. Na másle telecí nudličky postupně osmažíme dozlatova(asi 10 minut). Zmírníme oheň a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou nadrobno, celer, česnek a 5 minut smažíme. Přidáme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi hodinu a půl doměkka v troubě na 160 st. Pokud je šťáva moc řídká, svaříme ji, dochutíme a dokořeníme a sypeme gremolatou. Tu si připravíme z nasekané petrželky, nastrouhané kůry z citronu a nasekaného stroužku česneku.