Telecí buco recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
300 ml vývar
- - máslo
2 ks cibule
30 g mouka hladká
175 g mrkev
- - pepř mletý
300 ml víno bílé
2 lžíce olej olivový
2 ks celer řapíkatý
- - oregano
- - bobkový list
400 g rajčata konzervovaná
6 plátků koleno telecí
- - gremolata

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si promícháme se solí a pepřem a telecí maso(nejlépe koleno) nakrájené na kousíčky v mouce obalíme. Na másle telecí nudličky postupně osmažíme dozlatova(asi 10 minut). Zmírníme oheň a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou nadrobno, celer, česnek a 5 minut smažíme. Přidáme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi hodinu a půl doměkka v troubě na 160 st. Pokud je šťáva moc řídká, svaříme ji, dochutíme a dokořeníme a sypeme gremolatou. Tu si připravíme z nasekané petrželky, nastrouhané kůry z citronu a nasekaného stroužku česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!