Telecí a fettucine recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička šalvěj
600 g telecí pečeně
8 plátků parmská šunka
omáčka
sůl
50 g parmská šunka
3-4 lžíce smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
vývar
příloha
2-3 lžíce olivový olej
1 balíček fettuciny (široké nudle)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Na každý plátek masa položíme plátek parmské šunky, dvakrát přehneme a spíchneme párátkem.

  2. Na rozehřátém oleji závitky masa opečeme, podlijeme vývarem a podusíme do změknutí. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Šťávu zjemníme smetanou a nasypeme na kostičky nakrájenou šunku. Vše provaříme a podle chuti přisolíme.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu "na skus", necháme okapat a promastíme olejem.

  4. Fettuciny rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a doplníme telecími závitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!